ramin-artwork-v2.jpg
 
 

Uitgeverij Rorschach is in 2015 ontstaan uit de gedeelde liefde voor woordkunst van schrijvers en performers Derek Otte en Manu van Kersbergen. De ambitie van de uitgeverij is simpel: mooie boeken maken en een platform bieden aan jong en controversieel talent.

 
 
 
Website-Achtergronden-Zwart.jpg
 
Derek-Otte---TOFLOF-naam-+-titel-2.png
 

Love is tough. Verrekend met ondermeer verlies, teleurstelling en angst, vormt liefde de meest bevochten valuta van de menselijke interactie. Toch is er niets wat ons kan weerhouden van houden van. In dit spanningsveld vindt Derek Otte (Rotterdam, 1988) zijn voedingsbodem voor TOFLOF.

Deze bundel is ontstaan in een roerige periode die Otte langs vele emotionele uitersten en eigen tekortkomingen voerde. Spitsvondige analyses, hartzeer om te lachen, schurende openhartigheid en maatschappelijke beschouwingen vormen het resultaat.

Niet alles, maar zeker liefde komt met een prijs.

 
 
 
Lot_Madeleine-foto-v4.jpg
 
 

In “Correct me – I’m wrong” omarmt Lot Madeleine de uitdagingen van een postmodern bestaan in de grote stad. Haar quotes lijken fragmenten uit een continue gevoerde interne dialoog, waarin zij zonder verwachtingen reflecteert op haar directe omgeving en de wereld die we delen. Zo buigt ze haar realiteit om tot een taal die ons uitnodigt tot haar universum.

De waarde van het werk van Lot Madeleine (1985) laat zich niet vangen in de optelsom van het aantal woorden dat ze gebruikt. Via een nauwkeurig proces verheft ze haar citaten tot ogenschijnlijk simpele, maar altijd gelaagde constructen waarbinnen ieder woord een onmisbare bouwsteen is.

Vanuit het idee dat er altijd een toeschouwer nodig is voor interpretatie, roepen Lot haar uitingen op tot een onverwachte interactie. In een voortdurend proces waarbij de publieke ruimte en uiteenlopende objecten dienen als canvas voor haar ambacht, zijn haar eigenzinnige observaties nu voor het eerst gebundeld.

 
derek-otte-gezicht-v3.jpg
Regelgeving-logo-titel.png
 

niets verder van perfectie
dan de schrijver van dit gedicht
maar wat had hij te schrijven
zonder zoektocht naar het licht

In zijn debuut Regelgeving jaagt Derek Otte op de tijdsgeest die zich maar al te vaak tussen de regels door manifesteert. Een welbekende lach en een evenzo gekoesterde traan geven elkaar, in deze bundel van versjes en verhalen uit de grote stad, met veel liefde en mededogen de ruimte. Taal is alles. Alles is taal.

“Derek Otte is een vrolijke piekeraar die rijm, ritme en zin aan ons aller wanhoop geeft.’’Adriaan van Dis

“Regelgeving is het prachtige verhaal van een verlegen woordfetisjist die met de billen bloot gaat, iedere keer.”Typhoon

“Otte is de stadstroubadour van Rotterdam. Wat hem raakt, is zijn lied. Waarover hij spreekt is het groeien, kreunen en falen van een zwoele, zinderende stad. Leg je oor te luister!”Abdelkader Benali