ramin-artwork-v2.jpg
 
 

Out of their shared love for word art writers and performers Derek Otte and Manu van Kersbergen, started Rorschach Publishers in 2015. The ambition of Rorschach is simple: publish extraordinary books while creating a platform for young and controversial talent.

 
 
 
website-achtergrond-en_ze_leefde_nog-v3.jpg
 
logo-ze_leefde_nog-v2.png
 

Van links naar rechts: Charlotte de Raad (1994), Zeinab El Bouni (1990), Sandy Bosmans (1986), Mare Groen (1995), Maaike Boumans (1988) en Roziena Salihu (1994) ontmoetten elkaar bij schrijfsessies van Poetry Circle Nowhere in Amsterdam. In vele voorstellingen waarin de schrijfsters een stem gaven aan hun woorden, laten ze nu via gedichten en korte verhalen hun geschreven woord voor zich spreken.

En ze leefde nog bundelt de uiteenlopende reflecties van zes evenzeer verschillende dames op de gedachtes die in een leven zo vaak onuitgesproken blijven. De woorden die zo vaak worden ingeslikt. Opgroeien als vrouw op een plek die zich nog lang niet bewust is van z’n eigen vooroordelen, vraagt om een respons. Waar we diversiteit nog moeten benoemen om onszelf van onze verscheidenheid te overtuigen, is het leven allesbehalve sprookjesachtig.

 
website-achtergrond-woorden_zijn_daden-v1.png
 
 
logo-woorden_zijn_daden-v1.png

Rotterdam spreekt. Voor een ieder die een oor te luister legt op een hoek van een willekeurige straat in onze stad, gaat een universum van verhalen open. Daar is geen dichter voor nodig. Enkel de wil om te luisteren.

Met deze bundel verzamelde werken, geschreven in de periode dat Derek Otte Rotterdams’ stadsdichter mocht zijn (2017-2018), bedankt hij alle Rotterdammers. Stadsgenoten die met hem hebben geluisterd, met hem en het hart op de tong hebben gesproken, met hem een stukje geschiedenis hebben geschreven en met hem perspectieven op de toekomst hebben geworpen.

 
Website-Achtergronden-Zwart.jpg
 
Derek-Otte---TOFLOF-naam-+-titel-2.png
 

Love is tough. Verrekend met ondermeer verlies, teleurstelling en angst, vormt liefde de meest bevochten valuta van de menselijke interactie. Toch is er niets wat ons kan weerhouden van houden van. In dit spanningsveld vindt Derek Otte (Rotterdam, 1988) zijn voedingsbodem voor TOFLOF.

Deze bundel is ontstaan in een roerige periode die Otte langs vele emotionele uitersten en eigen tekortkomingen voerde. Spitsvondige analyses, hartzeer om te lachen, schurende openhartigheid en maatschappelijke beschouwingen vormen het resultaat.

Niet alles, maar zeker liefde komt met een prijs.

 
 
 
Lot_Madeleine-foto-v4.jpg
 
 

In Correct Me, I'm Wrong Lot Madeleine embraces the challenges of a postmodern existence in a metropolitan environment. Her quotes appear as fragments from an ongoing internal dialogue, where she reflects on her direct surroundings without any expectations. This is how she bends her reality into a language that invites us into her universe.

The value of Lot Madeleine's work is not found in the amount of words she uses. Through a precise process she elevates her quotes into seemingly simple, but always intelligently layered constructs, wherein each word becomes an invaluable building block.

Based on the idea that you always need a spectator to achieve an interpretation, Lot's expressions instigate an unexpected interaction. In an ongoing process where the public space and a variety of objects serve as a canvas for her craft, this is the first time her quirky observations have been compiled for publication.

 

 
derek-otte-gezicht-v3.jpg
 

niets verder van perfectie
dan de schrijver van dit gedicht
maar wat had hij te schrijven
zonder zoektocht naar het licht

In zijn debuut Regelgeving jaagt Derek Otte op de tijdsgeest die zich maar al te vaak tussen de regels door manifesteert. Een welbekende lach en een evenzo gekoesterde traan geven elkaar, in deze bundel van versjes en verhalen uit de grote stad, met veel liefde en mededogen de ruimte. Taal is alles. Alles is taal.

“Derek Otte is een vrolijke piekeraar die rijm, ritme en zin aan ons aller wanhoop geeft.’’Adriaan van Dis

“Regelgeving is het prachtige verhaal van een verlegen woordfetisjist die met de billen bloot gaat, iedere keer.”Typhoon

“Otte is de stadstroubadour van Rotterdam. Wat hem raakt, is zijn lied. Waarover hij spreekt is het groeien, kreunen en falen van een zwoele, zinderende stad. Leg je oor te luister!”Abdelkader Benali